Alewijnse - ontwerpt en onderhoudt installaties voor de industriële en maritieme industrie en bestaat al bijna 130 jaar.

Over Alewijnse

Alewijnse, opgericht in 1889, is een veelzijdige (elektro)technische dienstverlener die zich bezighoudt met het ontwerpen en onderhouden van installaties voor de industriële en maritieme industrie. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: Alewijnse Industrial en Alewijnse Marine. Industrial is gespecialiseerd in bruggen & sluizen, drink- en afvalwaterverwerking en specifieke projecten in de maakindustrie. Marine werkt wereldwijd aan de nieuwbouw en refit van een groot aantal vaartuigen, waaronder jachten, schepen voor marine en overheid, baggerschepen en offshore & transport vessels.

Onze aanpak

Alewijnse heeft afgelopen jaren last gehad van de terugval van maritieme activiteiten, waardoor de verliezen vanaf 2015 sterk zijn opgelopen. Door de investering van SRC wordt de financiële positie van het bedrijf versterkt. Daarnaast introduceert SRC een nieuwe, plattere organisatiestructuur die moet leiden tot betere onderlinge afstemming binnen het bedrijf en een hogere efficiency. Door vervolgens een focus aan te brengen op de orders die ook echt bij het bedrijf passen, kan Alewijnse zich weer gaan profileren als de hoogwaardige en vakkundige dienstverlener die het in het verleden altijd is geweest.

Terug naar portfolio