CityTec - is in 1998 ontstaan als combinatie van de buitenverlichtingsactiviteiten van 13 energiebedrijven binnen Eneco/Stedin Groep.

Over CityTec

CityTec is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en onderhoud van openbare verlichting, verkeers- en parkeerinstallaties. De grootste groep klanten bestaat uit gemeenten en andere lokale overheden. In 2016 besloot Stedin Groep dat er voor CityTec geen plaats meer was in de bedrijfsstrategie, die voornamelijk gericht is op (duurzame) ontwikkelingen in de energiesector. Dit terwijl CityTec juist voor de uitdaging staat zijn commerciële positie in de zwaar concurrerende aannemersmarkt te verbeteren.

Onze aanpak

Strong Root Capital heeft CityTec in 2017 overgenomen en implementeert nu samen met het nieuwe management de strategie van CityTec, waarin de nadruk ligt op superieure klantenservice en concurrerende prijzen. Gerichte innovatie, bijvoorbeeld in de vorm van gelijkstroominitiatieven, is een ander kernonderdeel van de huidige strategie. Het uiteindelijke doel is CityTec om te vormen van een semioverheidsbedrijf tot een concurrerende en marktgerichte serviceprovider.

Terug naar portfolio