Galileo - levert chemische additieven die coatings resistent maakt tegen aanvallen van microben en bacteriën met een effectiviteit van 99% en hoger. Dit op basis van de innovatieve gepatenteerde technologie van Parx Plastics (www.parxplastics.com).

Over Galileo

Galileo is de exclusieve leverancier van chemische additieven voor coatings, gebaseerd op de innovatieve gepatenteerde technologie van Parx Plastics die polymeren resistenter maakt tegen aanvallen van microben en bacteriën met een effectiviteit van 99% en hoger. De technologie van Parx Plastics onderscheidt zich van alle andere beschikbare antimicrobiële methoden doordat zij geen gebruik maakt van chemicaliën of zware metalen, niet giftig is en op elk polymeer kan worden toegepast zonder de bestaande eigenschappen van het materiaal aan te tasten. In de consumentenmarkt zal de komende jaren de nadruk vooral liggen op beheersing van de kweek van bacteriën, ander andere voor voedselverpakkingen en de gezondheidszorg.

Onze aanpak

In 2014 heeft Strong Root Capital een belang genomen in Parx Plastics en zich samen met management gericht op verdere optimalisatie van de effectiviteit van de materialen, uitbreiding van het productaanbod en het vinden van eerste afnemers van de Parx-technologie. Strong Root Capital heeft in 2015 haar belang in Parx Plastics verkocht en is met Galileo BV een partner van het Parx Plastics gebleven, met een exclusieve licentie voor alle coatingtoepassingen van de Parx-technologie.

Terug naar portfolio