Unipol - opgericht in 1989 als onderdeel van de Unidek Group (later CRH plc), produceert granulaten van expandeerbaar polystyreen (EPS). De producten zijn geschikt voor talloze toepassingen, van isolatie- en bouwmateriaal tot verpakkingen.

Over Unipol

Na de verkoop van de isolatieactiviteiten aan Kingspan plc in 2011, werd Unipol in 2012 door Strong Root Capital overgenomen van CRH plc. Unipol had altijd gefungeerd als intern leverancier voor de isolatiedivisie van CHR, met beperkte nadruk op innovatie, efficiency of externe klanten. Na de overname is Unipol door Strong Root Capital met nieuw management van een typische interne supplier omgevormd tot een marktgerichte, efficiënte, flexibele en onafhankelijke EPS-producent. Tegenwoordig onderscheidt Unipol zich in de markt door de excellente productkwaliteit in combinatie met flexibiliteit, een hoog serviceniveau en de technische ondersteuning die het zijn klanten kan bieden.

Onze aanpak

Strong Root Capital steunt Unipol met investeringen in extra productiecapaciteit, hogere kwaliteit en productinnovatie. Op het ogenblik levert Unipol zijn producten aan een groot aantal klanten in heel Europa, van Scandinavië tot Polen en Turkije. De totale productie is meer dan verdubbeld tot 85.000 kiloton en in 2018 is een volgende investering gepland om de capaciteit uit te breiden en de productiefaciliteiten verder te upgraden. De omzet is uitgegroeid tot meer dan €100 miljoen.

Terug naar portfolio